Marijn Devalck scherp: "Lijkt alsof ze 'F.C. De Kampioenen' willen doen kelderen"
COS
Marijn Devalck scherp: "Lijkt alsof ze 'F.C. De Kampioenen' willen doen kelderen"
Foto: Photonews

Fans van 'F.C. De Kampioenen' kregen onlangs te horen dat negentien afleveringen niet meer uitgezonden zullen worden. De afleveringen zouden onder meer homofoob of racistisch zijn.

Na het nieuws over de geschrapte afleveringen was de verbazing deze week groot toen aangekondigd werd dat er andere afleveringen voor het eerst wél zouden worden heruitgezonden aan het einde van de maand.

Het gaat om de afleveringen waarin Bernard Theofiel Waterslaeghers, ofwel BTW, te zien was. Die afleveringen deden het ten tijde van de eerste uitzendingen ervan niet goed. De kijkcijfers waren nooit lager.

Dat de afleveringen nu wél herhaald worden, begrijpt Marijn Devalck (Balthazar Boma) niet. "Het lijkt wel alsof ze naar manieren zoeken om 'F.C. De Kampioenen' te doen kelderen", zegt Marijn aan HLN. "De VRT gaat zo regelrecht in tegen een beslissing die vroeger genomen is." 

Omdat de afleveringen niet aansloegen bij de kijker, werd er beslist om die seizoenen niet meer uit te zenden. "Maar nu plots weer wel? Wil men eigenlijk dat 'De Kampioenen" minder en minder kijkers krijgt?", aldus een verontwaardigde Marijn Devalck.

Meer nieuws

Meer nieuws

.