Joost Klein reageert op alle commotie rond Songfestivaldeelname: “Ik heb al geboekt, joh”
ASX
Joost Klein reageert op alle commotie rond Songfestivaldeelname: “Ik heb al geboekt, joh”
Foto: GoPlay

Bij onze Noorderburen is er afgelopen vrijdag heel wat ophef ontstaan rond de deelname van Joost Klein aan het Eurovisiesongfestival. Over een kleine maand strijkt het hele gebeuren neer in het Zweedse Malmö, waar Joost Klein een plekje in de finale zal proberen te verzilveren met het aanstekelijke Europapa.

Wie dit jaar ook weer deelneemt aan het Songfestival, is Israël. Internationaal wordt er al wekenlang opgeroepen om het land uit te sluiten, vanwege de oorlog in de Gazastrook. De EBU, de organisatie achter het Songfestival, blijft echter de deelname van Israël steunen. Een beslissing die heel wat mensen tegen de borst stoot.

Daarom richten protestanten zich nu massaal tot de deelnemers zelf, met als doel het Eurovisiesongfestival boycotten. In een open brief vragen maar liefst 250 Nederlandse artiesten, schrijvers en kunstenaars aan Joost Klein om niét deel te nemen aan het Songfestival. “Kies de kant van gerechtigheid, steun geen genocide”, klinkt het.

De Nederlandse zanger liet intussen weten de brief half gelezen te hebben en ‘de pijn van de mensen te voelen’, maar is niet van plan om af te zien van zijn deelname. “Ik heb al contracten ondertekend, ik heb al geboekt, joh”, klinkt het. “De transfer gaat gewoon door”, besluit Joost Klein.

Meer nieuws

Meer nieuws

.