Sandy heeft cruciaal nieuws over haar vader Will Tura
PMN
Sandy heeft cruciaal nieuws over haar vader Will Tura
Foto: Photo News

Het is niet makkelijk voor Sandy ‘Tura’ (47). Haar vader Will heeft beginnende alzheimer. Het was Will die zijn diagnose eerder zelf bekend maakte.

Het ontvangen van een diagnose voor Alzheimer heeft een groot effect hebben op zowel de patiënt als zijn of haar familie. Sandy Blanckaert, dochter van Will Tura, weet dit maar al te goed.

Op de leeftijd van 47 jaar heeft Sandy het zwaar te verduren nu haar vader te maken heeft met beginnende Alzheimer.
(Lees verder onder de foto)

In een openhartig interview met Dag Allemaal deelt ze haar ervaringen en hoe het nu met haar vader gaat.

Will Tura heeft besloten om zijn diagnose van beginnende Alzheimer zelf naar buiten te brengen, wat ongetwijfeld vele fans en volgers verraste. Sandy, die haar vader onvoorwaardelijk steunt tijdens deze moeilijke tijd, is echter optimistisch en blij dat de ziekte in een vroeg stadium is ontdekt.

"MEDICATIE DOET ZIJN WERK"

Dit betekent namelijk dat er medicatie kan worden gegeven om het proces te vertragen.

"Op zich vind ik dat alles vrij oké is," deelt Sandy met Dag Allemaal. "Ik ben vooral blij dat ze het in een vroeg stadium ontdekt hebben, zodat medicatie het proces kan vertragen. Papa blijft nu heel stabiel dankzij medicatie."

Sandy benadrukt hoe belangrijk het is om Alzheimer in een vroeg stadium te identificeren, aangezien behandelingen en medicatie in deze fase het beste effect hebben. Het feit dat haar vader nu stabiel blijft, geeft haar en de rest van het gezin hoop voor de toekomst.

Meer nieuws

Meer nieuws

.