Peter Van de Veire reageert voor het eerst na kritiek van The Starlings en Loredana
COS
Peter Van de Veire reageert voor het eerst na kritiek van The Starlings en Loredana
Foto: VRT

Zaterdag was er de grote finale van 'Eurosong'. Het is Gustaph die België met 'Because of You' zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool.

Na de liveshow kwam er meteen veel kritiek van kijkers. Het online voting-systeem lag verschillende keren plat gedurende de avond. Veel mensen konden dus niet voor hun favoriet stemmen. Artiesten als The Starlings en Loredana hadden vooral kritiek op de vakjury.

"Ik vind dat artiesten die er zo hard aan gewerkt hebben, kandidaten die een deel van hun leven opgeven om hier zo enorm voor te gaan, van hun oren mogen maken. Absoluut", reageert presentator Peter Van de Veire bij 'Play Café'.

"Die hebben alle recht en reden om te zeggen: 'Vakjury, jullie zijn een bende smeerlappen. Je hebt niet genoeg naar ons geluisterd.'", vervolgt de presentator. En de winnaar? Die had Peter net als het publiek niet zien aankomen.

"Dat zag je ook in de stemming. Die kreeg van iedereen goed veel punten, zowel van de vakjury als van het publiek. Maar dan bleek die eigenlijk de derde hond die met het been gaat lopen, omdat er twee anderen aan het vechten zijn."

"Plots was Gustaph daar, perfect gezongen, perfecte act, perfecte looks. Het klopte allemaal. En hij wint met één puntje verschil", aldus Peter Van de Veire.

Meer nieuws

Meer nieuws

.