Na opvallend nieuws over Niels Destadsbader: "Zo kan hij voor de VRT misschien nuttiger zijn"
COS
Na opvallend nieuws over Niels Destadsbader: "Zo kan hij voor de VRT misschien nuttiger zijn"
Foto: VRT

Na enkele jaren van interne selectie zullen we binnenkort opnieuw samen beslissen wie er voor België naar het Eurovisiesongfestival mag. 'Eurosong' keert namelijk voor het eerst sinds 2016 terug.

Peter Van de Veire kwam het nieuws tijdens de finale van 'Zomerhit' brengen. Hij is natuurlijk het gezicht van het Eurovisiesongfestival in Vlaanderen. Hij zal 'Eurosong' presenteren en niet Niels Destadsbader, die vorige zomer naar de VRT werd gehaald.

Sommigen vinden dat een vreemde keuze, anderen een logische. Niels zou namelijk ook als kandidaat kunnen scoren. "Niels is en blijft in de eerste plaats een zanger. En waarom zou hij ons land niet kunnen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival?", zegt een tv-kenner in TV Familie.

De VRT wil natuurlijk dat 'Eurosong' hoge kijkcijfers haalt. Met dat doel voor ogen willen ze zoveel mogelijk topartiesten strikken. Er werd al bij verschillende artiesten aan de mouw getrokken. Ook bij Niels.

"Dat soort succesvolle, graag geziene artiesten zou zeker voor een gigantisch kijkpubliek zorgen. Niels kan voor de VRT dus misschien nuttiger zijn als deelnemer aan 'Eurosong' dan als presentator", aldus de tv-kenner in het weekblad.

Meer nieuws

Meer nieuws

.