Metejoor ligt wakker van massale kritiek: "Ik schaamde me rot"
COS
Metejoor ligt wakker van massale kritiek: "Ik schaamde me rot"
Foto: VTM

Metejoor mocht afgelopen donderdag maar liefst twee MIA's mee naar huis nemen. De zanger won de prijs voor Album en Solo Man.

In de categorieën waarin Metejoor in de prijzen viel, was ook Stromae genomineerd. "Hoe voelde het om Stromae op z'n doos te geven?", vroeg Robin Keyaert aan Metejoor op MNM. "Wel, heel gek eigenlijk. Ik heb daar eigenlijk heel het weekend van wakker gelegen", geeft Joris Van Rossem toe.

"Ik heb zo wat dingetjes gelezen van 'hoe kan het nu dat Metejoor wint van Stromae'. Er was zo wat kritiek gekomen. En ik begrijp dat maar al te goed. Ik schaamde me rot om die prijs in ontvangst te gaan nemen, want dat was vorig jaar dus net hetzelfde", vertelt de zanger.

"Maar dan denk ik: mensen, wees alsjeblieft rustig, want dat gaan over Vlaanderen. En in Vlaanderen worden op dit moment bepaalde artiesten heel vaak gedraaid op de radio, worden de albums heel goed verkocht, maar dat kunnen we niet wereldwijd vergelijken. Wereldwijd is Stromae een grote artiest."

"Ik vind het altijd heel vreemd natuurlijk dat mensen zeggen 'je hebt de prijs van Stromae afgenomen'. Maar da's in Vlaanderen, lieve schatten, laat ons dat toch even nog eens benoemen. Dus kwaliteit kunnen we daar echt niet vergelijken", besluit Metejoor.

Meer nieuws

Meer nieuws

.