Margriet Hermans terug de politiek in? "Als ze met dit vragen, zeg ik meteen ja"
COS
Margriet Hermans terug de politiek in? "Als ze met dit vragen, zeg ik meteen ja"
Foto: Play4

Margriet Hermans kennen we dit jaar vooral weer als zangeres. Ze is natuurlijk ook bekend als voormalige tv-presentatrice én als ex-politica.

Margriet Hermans was een tijdlang actief in de politiek. Ze was tien jaar Vlaams Parlementslid voor Open Vld. De politiek heeft ze intussen vaarwel gezegd. Wat de inhoud betreft, zou Margriet overwegen terug de politiek in te stappen, maar qua sfeer en appreciatie van collega's en Vlaanderen zegt ze 'nee'.

"Ik heb nu veel meer geluk op het podium", zegt Margriet bij de MNM-podcast '22 Minuten Stomme Vragen'. Natuurlijk zijn er wel dingen die ze zou willen veranderen. "Dan zou ik toch heel graag bij een of andere minister gaan praten om te vragen hoe de maatschappij eruitziet voor de vijftigplusser", zegt ze.

Volgens Margriet wordt aan hen soms compleet voorbijgegaan. "Ze zorgen wel voor rusthuisinstellingen en service flats, maar er zijn heel veel vijftigplussers die nog heel actief zijn en die ook een beetje verwaarloosd worden of zich een beetje tweederangsburger voelen."

"Daar moet echt wel iets aan gedaan worden. Ik vind dat we dringend moeten gaan voor een minister van senioren, want die bestaat niet. Ik vind dat fout, want dan is er ook geen communicatie mogelijk", vindt Margriet. "Als ik dat morgen mag worden, minister van senioren, dan zeg ik denk ik meteen ja", lacht ze.

Meer nieuws

Meer nieuws

.