Margriet Hermans en pak andere artiesten enorm teleurgesteld in de VRT: “Een catastrofe”
PMN
Margriet Hermans en pak andere artiesten enorm teleurgesteld in de VRT: “Een catastrofe”
Foto: VRT

Het gaat geen muziekzomer worden op de VRT. De zender zet immers de hakbijl in ‘Zomerhit’. Er komen heel wat minder afleveringen dan normaal.

Voor onze Vlaamse artiesten is de zomer het belangrijkste moment van het jaar. Dan zijn er veel optredens. Daarnaast is er ook ‘Tien Om Te Zien’ en ‘Zomerhit’. Het is voor de artiesten ook de meest interessante periode om een nieuw nummer uit te brengen.

Al kondigt deze zomer een stuk minder interessant aan want ‘Tien Om Te Zien’ zijn nog maar twee weken opnames. Wie in die periode geen single klaar heeft is er allicht aan voor de moeite.

‘Zomerhit’ biedt dit jaar geen alternatief. Van de zes shows blijven er maar drie over. De VRT wil deze zomer voorrang geven aan de sport. ‘Zomerhit’ deelt daarbij in de klappen.

Voor de Vlaamse artiesten is dit écht geen goed nieuws. Margriet Hermans windt er in Dag Allemaal geen doekjes om: “Dit is een catastrofe, echt een gemiste kans.”

VRT gaat deze zomer maar drie afleveringen van 'Zomerhit' uitzenden

Margriet sprak er al over met Michel Follet. Hij is voorzitter van VLAPO (Vlaamse podiumartisten). “We gaan de VRT in een open brief laten weten dat wij ten zeerste betreuren dat er maar drie afleveringen komen van ‘Zomerhit’”.

De sportzomer kost de VRT veel geld aan uitzendrechten. Margriet heeft daar begrip voor maar ze vindt niet dat de Vlaamse artiesten daar het slachtoffer van moeten worden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.