Laura Tesoro maakt zich kwaad: Ze wil dringend iets duidelijk maken
LHX
Laura Tesoro maakt zich kwaad: Ze wil dringend iets duidelijk maken
Foto: Photonews

Laura Tesoro is nog maar 27 jaar, maar werkt al vele jaren als zelfstandige. Daarbij valt er haar iets op.

"Toen ik begon als zelfstandige, verschoot ik ervan wat er allemaal bij komt kijken", vertelt Laura Tesoro in de podcast 'De 10 meest gegoogelde vragen'. "Mensen denken altijd dat zelfstandigen veel geld hebben, maar het is ook megaduur."

Telkens ze iets verdient, moet ze namelijk heel veel kosten van het bedrag aftrekken: haar manager, belastingen btw... Het doet haar pijn om te zien dat daar een heel verkeerd beeld over bestaat.

"Als je artikels leest over hoeveel BV's verdienen, denk ik: wacht even! Heb je erover nagedacht hoeveel zij daarvan nog moeten afgeven? Het is niet dat dat allemaal op je rekening komt, hé!", benadrukt ze.

Het gebeurt wel eens dat journalisten bij een boekingskantoor de prijs van een optreden opzoeken en die vervolgens publiceren. "Maar dat gaat niet rechtstreeks in je zak, hé! Ik zie daar de helft nog niet van!"

"We hebben een crew van twaalf man. Iedereen moet eten, iederen moet repeteren... Over al die dingen denken ze niet na. Ze denken gewoon: amai, da's makkelijk verdiend op een uur. Nee, ik verdien dat helemaal niet!", roept ze uit.

"Ik ga ook niet onnozel doen: ik verdien niet slecht voor mijn leeftijd. Maar ik werk er wel heel hard voor. Dat is niet verdiend op een uurtje. Zo'n draaidag van 'The Voice' kan wel zestien uur duren. Soms trekken mensen conclusies, maar kennen ze de context niet."

Meer nieuws

Meer nieuws

.