Will Tura-week Barbara Dex maakt zich opvallende bedenking bij Will Tura: "Niet evident als vrouwelijke artieste"
COS

Will Tura vierde op maandag 2 augustus zijn 81ste verjaardag. Bij Showbizz24 vieren we deze week dan ook 'Will Tura-week'.

Elke dag laten we een bekende Vlaming aan het woord over de 'Keizer van het Vlaamse Lied' Will Tura. Vandaag is dat Barbara Dex. Zij was een van de artiesten die optrad tijdens 'Will Tura 80' in Veurne.

"Ik moet zeggen dat ik vandaag zeer vereerd was om hier te mogen zijn, omdat het niet evident is om als vrouwelijke artieste zijn nummers te performen", vertelt Barbara aan onze reporter. 

"Ik was dan ook zeer vereerd dat ik die kans kreeg en vandaar dat ik echt wel blij ben dat ik er met de viering rond zijn 80ste bij mocht zijn."

Barbara bracht het nummer 'Hoop doet leven' tijdens de viering. Voor de zangeres springt er echter één nummer uit: 'Huisje in Montmartre'.

"Natuurlijk heeft Will zoveel mooie liedjes gemaakt, dat het eigenlijk moeilijk is om te kiezen, maar ik kies dan voor de simpele, eenvoudige liedjes en ik vind dat dat liedje echt een bepaald charisma heeft. Dat is mijn favorietje", aldus Barbara Dex.

Meer nieuws

Meer nieuws

.