VTM

Na veelbesproken 'The Masked Singer'-passage: 'Is dit de echte reden van vertrek Karen Damen?'

door: COS
Ruth Beeckmans, Andy Peelman en Karen Damen in 'The Masked Singer'
Afbeelding bron: VTM

Vrijdag was er in 'The Masked Singer' al een grote verrassing voor de show echt van start was gegaan. Niemand minder dan Karen Damen mocht het speurdersteam komen versterken.

Karen Damen was er de afgelopen twee seizoenen bij als vaste speurder. Verrassend genoeg ontbrak ze dit jaar in het panel. Enkele maanden geleden gaf ze nog aan dat VTM haar zeker opnieuw mocht vragen voor 'The Masked Singer'. "Dat doe ik supergraag", zei ze in Story.

Haar vertrek kwam voor velen dan ook als een grote verrassing. Karen was vaak een van de enige speurders die het aan het rechte eind had. Daar ging ze soms wel ver voor. Zo stond ze erom bekend haar verdachten met berichtjes te bestoken. Maar het loonde keer op keer.

Topspeurder

Het enthousiasme was groot bij de kijkers toen Karen vrijdag plots vanonder het masker van de mystery speurder verscheen. De banden met 'The Masked Singer' zijn dus nog niet helemaal verbrand. Fans maakten meteen duidelijk dat Karen gewoon in het programma hoort.

Maar wat is nu de reden van Karens exit als vaste speurder? Het aflopen van haar exclusiviteitscontract bij VTM of toch iets anders? Dat ze het té goed deed en het zo minder spannend maakt, bijvoorbeeld. Ook nu kon ze als enige speurder Mummie ontmaskeren als Véronique De Kock.

Ook kijkers lijken te denken dat Karen niet als vaste speurder werd teruggevraagd omwille van haar etiket van topspeurder. "Zouden ze Karen hebben buitengezwierd omdat ze te goed is?", vraagt iemand zich af. "Ik denk het wel. Ze is veel te goed in het raden."