'De Vermeires' krijgen veeg uit de pan: "Flauwe fletse televisie om op zaterdagavond in slaap te vallen"
COS
'De Vermeires' krijgen veeg uit de pan: "Flauwe fletse televisie om op zaterdagavond in slaap te vallen"
Foto: VTM

Zaterdagavond is er opnieuw een aflevering van 'De Vermeires'. Het programma kende een sterke start op VTM, maar verloor bij de tweede aflevering al heel wat kijkers.

'De Vermeires' zou het antwoord van VTM moeten zijn op 'De Verhulstjes' op Play4 en 'Château Planckaert' op Eén. Toch kan het programma nog niet echt overtuigen. Ook de Mediawatchers van HLN zijn bijzonder kritisch voor Jacques Vermeire en co.

"Flauwe fletse televisie om op zaterdagavond in slaap te vallen", zegt journalist Mark Coenegracht over 'De Vermeires'. "Heel erg geënsceneerd" en "tenenkrullend" zijn nog beschrijvingen die vallen.

"Heel onnatuurlijk", vindt ook Desna Lespinoy. "Heel die familie rijdt met de handrem op. Dat is wat je voelt", klinkt het nog bij Mark. "Het is van de flauwste feelgoodtelevisie die je kan bedenken. En de kijker straft dat af."

De eerste aflevering scoorde erg goed met bijna 800.000 kijkers. "Dan zit je bijna op het niveau van 'De Verhulstjes'. Straf. Maar de tweede aflevering min 200.000. Als je iets kijkt op zaterdagavond moet je iets in ruil krijgen. Het is kunnen maar niet willen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.