Royaltyexpert stelt drastische oplossing voor prins Gabriël en prinses Amalia: "Zo kunnen ze het omzeilen"
PMN
Royaltyexpert stelt drastische oplossing voor prins Gabriël en prinses Amalia: "Zo kunnen ze het omzeilen"
Foto: Photonews

Er hangt liefde in de lucht! Prins Gabriël zou verliefd zijn de Nederlandse kroonprinses Amalia. En de liefde zou zelfs wederzijds zijn.

Royaltyexpert Jo De Poorter ziet wel wat voordelen aan die relatie bij Radio 1. “Stel dat ze zouden trouwen, dan krijgt Nederland er een prins bij die zijn hele leven opgeleid is om die dingen te doen.”

“Er zijn weinig mensen in de wereld die voor zo’n rol in de coulissen opgeleid zijn. Voor het Nederlands koninkrijk zou dat een goede zaak zijn.”

“Prins Gabriël is onze reserveprins. Als zijn zus prinses Elisabeth de troon zou weigeren, dan is het aan hem. Er is in de Belgische koninklijke familie geen gebrek aan opvolging.”

Maar zijn ze echt wel een koppel? “Het komt uit de Duitse bladen”, merkt Jo De Poorter op. “Die zijn doorgaans goed op de hoogte.”

Al is er een Belgische wet van 1830 die zegt dat ze niet mogen trouwen. Een wet van vlak na de Belgische onafhankelijkheid stelt dat het Nederlandse koningshuis nooit meer macht mag verwerven in ons land.  

Jo heeft wel een oplossing daarvoor. "Ze passen tegen dan die wet wel aan als de bevolking dat wil. Prins Gabriël kan ook nog altijd zijn Belgische nationaliteit opgeven en de Nederlandse nationaliteit aannemen."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.