Gilles De Coster wil iets duidelijk maken over Matteo Simoni in 'De Mol': "Op geen enkel moment gedaan"
LHX
Gilles De Coster wil iets duidelijk maken over Matteo Simoni in 'De Mol': "Op geen enkel moment gedaan"
Foto: GoPlay

De eerste aflevering van 'De mol' had, zoals gewoonlijk, weer een plottwist van jewelste. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma hadden de makers ervoor gekozen om een bekende Vlaming mee te nemen.

Het was Matteo Simoni die de eer had om als eerste bekende Vlaming mee te doen aan 'De mol'. Helaas lag hij er na één aflevering alweer uit.

"We wilden iemand bekend meenemen, maar wel echt in de rol van kandidaat", vertelt presentator Gilles De Coster in de podcast 'Achter de schermen'. "We hebben een aantal BV's gecontacteerd van wie gehoord hadden dat ze 'De mol' tof vonden."

Die BV's moesten de hele selectieprocedure, bestaande uit verschillende gesprekken en tests, doorlopen. "En dan bleek dat Matteo heel goed zou passen in die groep. Bijvoorbeeld: we hadden geen Limburger. Dus Matteo was de Limburger."

Wie denkt dat de acteur een streepje voor had, snoert Gilles dan ook meteen de mond. "We hebben hem op geen enkel moment meer kansen gegeven dan een gewone kandidaat", verzekert hij.

"Dat klopt wel, vind ik. Als je iemand meepakt in 'De mol', moet je al die tests doen en moet je hopen dat wij je selecteren. Matteo was gewoon heel snel onze eerste keuze."

Meer nieuws

Meer nieuws

.