Wout van Aert verlaat de Tour om bij hoogzwangere vrouw Sarah De Bie te zijn: "Mijn vrouw heeft me nodig"
COS
Wout van Aert verlaat de Tour om bij hoogzwangere vrouw Sarah De Bie te zijn: "Mijn vrouw heeft me nodig"
Foto: Photonews

Wout van Aert verlaat de Tour de France. Hij keert terug naar België, waar zijn vrouw Sarah De Bie elk moment kan bevallen van hun tweede kindje.

Wout van Aert vertelde al voor de Ronde van Frankrijk van start ging dat hij bereid was om de Tour de verlaten als zijn vrouw Sarah De Bie zou moeten bevallen van hun tweede kindje samen. Donderdag laat Wout weten dat hij naar huis vertrekt.

"Zoals iedereen weet is Sarah zwanger en begint het een beetje te dringen thuis. In overeenkomst met de ploeg hebben we beslist dat mijn plaats nu thuis is", vertelt Wout in een filmpje van Jumbo-Visma. 

Sarah werd de afgelopen weken goed opgevolgd door de dokter. "Hij kon wel inschatten dat de geboorte er zit aan te komen", vertelt Wout. "Langs de ene kant is het een raar gevoel, maar het is helemaal geen dilemma. Het is een makkelijke beslissing om te nemen."

Die tijd is gekomen

"Ik heb altijd voor mezelf voor ogen gehad dat ik naar huis zou gaan als mijn vrouw aangaf dat ze me nodig had en die tijd is gekomen", zegt Wout. Zijn team staat 100 procent achter zijn keuze. En Wout is ervan overtuigd dat ze het ook zonder hem nog goed zullen doen.

"Ik ga zeker positief terugkijken op deze Tour, maar ik ga hem voor altijd onthouden als de Tour waarbij ik dagelijks naar huis belde", aldus Wout van Aert. We wensen Wout en Sarah alvast veel succes met de komst van hun tweede zoontje.

Meer nieuws

Meer nieuws

.