Opnieuw enorme tegenslag voor Martine Jonckheere: "Kan me geen leven zonder hem voorstellen"
COS
Opnieuw enorme tegenslag voor Martine Jonckheere: "Kan me geen leven zonder hem voorstellen"
Foto: Medialaan

Zestien jaar na de eerste diagnose werd er onlangs opnieuw kanker vastgesteld bij Martine Jonckheere. Intussen onderging de actrice voor de tweede keer een borstamputatie.

De borstamputatie was voldoende om de kankercellen weg te nemen. Martine Jonckheere zal de komende jaren wel hormoontherapie volgen. Jammer genoeg heeft die therapie veel neveneffecten, waaronder stramme gewrichten. Om dat tegen te gaan maakt Martine elke dag een flinke wandeling met haar hond Lester.

Lester is onlangs 12 jaar geworden. Zijn speelsheid is hij ondanks z'n leeftijd nog niet kwijt, maar hij sukkelt al een tijd met een peesontsteking aan zijn voorpoot. De medicatie werkte niet, dus stond Martine en partner Filip onlangs een confronterend bezoek aan de dierenarts te wachten.

"Op de tafel van de dierenarts zie ik de angst in zijn ogen. Angst die op mij overslaat, zeker wanneer ik opnieuw dat 'f*cking' woord hoor: 'Sorry Martine, maar Lester heeft 'K' en zijn teelballen moeten worden verwijderd.'", zegt Martine in haar column voor Het Laatste Nieuws.

"Filip en ik worden er stil van, want we kunnen ons momenteel geen leven zonder hem voorstellen." Lester is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van Martine. "Onvoorwaardelijke liefde, zoals je die alleen van dieren krijgt", aldus Martine.

Meer nieuws

Meer nieuws

.