Kürt Rogiers heeft het allemaal zien aankomen: “Toen waarschuwde ik al er iets gigantisch op ons zou afkomen”
Kürt Rogiers heeft het allemaal zien aankomen: “Toen waarschuwde ik al er iets gigantisch op ons zou afkomen”
Foto: Medialaan

De coronacrisis, wie had dat zien aankomen? Kürt Rogiers blijkbaar. In Primo vertelt de acteur dat hij enkele maanden geleden al een nakende ramp voorspeld heeft.

“Op oudejaarsavond, terwijl mijn familie elkaar een gelukkig jaar aan het wensen was, waarschuwde ik al dat er iets gigantisch op ons zou afkomen”, vertelt Kürt Rogiers. “En iedereen maar lachen. ‘Daar heb je Kürt weer met één van zijn fameuze voorspellingen!’ Maar wie heeft er spijtig genoeg gelijk gekregen?”

“Ook het milieu en het klimaat houden mij bezig. Het einde van het aantal orkanen en supercellen – het zwaarste type onweer dat je je maar kunt inbeelden – dat we over ons heen hebben gekregen, is nog niet in zicht. En ook daar wordt de wetenschap zwaar onderschat, net zoals bij het coronavirus”, klinkt het onheilspellend.

“In het begin, toen het virus zich nog voornamelijk in Wuhan, in China, bewoog, werd er behoorlijk lacherig over gedaan. Maar ik had toen al door dat we niet aan de nief patatjes toe waren. En zie waar we nu zitten? Niet dat ik zo profetisch wil zijn, maar als je een beetje realistisch bent, dan zag je dit gewoon aankomen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.