Kevin Janssens over goede vriend Axel Daeseleire: “Toen ik dat hoorde, dacht ik dat we hem kwijt waren”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kat Kerkhofs belde in ‘Homeparty’ met Kevin Janssens. Ze hadden het onder andere over Axel Daeseleire, die vorige maand in het ziekenhuis werd opgenomen met corona. De Antwerpse acteur is ondertussen terug thuis, en er wacht hem nog een lange revalidatie.

“Gezien de omstandigheden gaat het goed met hem”, zegt Kevin Janssens. “Hij moet zijn tijd nemen om te revalideren en te rusten, want hij is echt door het oog van de naald gekropen.”

De dag voor Axel werd opgenomen belde hij nog met Kevin Janssens. “Hij zei dat hij zich niet zo goed voelde. De dag erna bellen we terug, en zei hij dat hij naar de spoed was gegaan vannacht omdat hij een druk op zijn borst voelde. Ze hadden hem daar getest en het bleek corona te zijn.”

“De dag daarna facetimen we vanuit intensieve. Hij had beademing in zijn neus en was ook heel zwaar aan het ademen. We hadden echt een heel emotioneel gesprek. Ik zei hem: ‘Je mag niet opgeven, je moet er tegen vechten.”

“Toen dat gesprek voorbij was, dacht ik bij mezelf: ‘Shit, dat ziet er echt niet goed uit. Dat is echt niet oké.’ De dag daarna kreeg ik een sms van een gezamenlijke vriendin met de mededeling dat hij in coma werd gedaan. Toen dacht ik: ‘We zijn hem kwijt.’ Het was eens serieuze opluchting om achteraf zijn stem terug te horen.”