"Hij moet Anuna De Wever niet met haar voortdurend gezaag over het klimaat"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever besloot om stage te gaan doen in het Europees Parlement. Al zal dat niet de enige plaats zijn waar ze dit jaar zal opduiken.

Anuna De Wever zal ook opduiken op Aalst Carnaval. De Aalsterse carnavalsgroep Stièndoeid gaat een wagen over haar maken en ze hebben zelfs een liedje uitgebracht over de 18-jarige klimaatactiviste.

De carnavalsgroep heeft als thema 'Anuna Matata' gekozen. Het is een parodie geworden op 'Hakuna Matata' uit de de film 'The Lion King', zo staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

De carnavalsgroep liet zich inspireren door het Pukkelpop-incident, waarbij Anuna De Wever werd uitgejouwd bij de ‘clap for the climate. Anuna De Wever zegt dat hun tenten vernield werden door jongeren met leeuwenvlaggen.

"Je kan de Vlaamse Leeuwenkoning al horen, met vlaggen en liederen komt hij je storen, maar er is een kind dat hij niet kan verdragen, want ze is altijd over het klimaat aan het zagen… Net als Greta wil ze alles CO2-neutraal, maar in Kiewit stond ze mooi voor paal”, luidt het bij de Aalsterse carnavalgroep.