Zangeres Kato Callebaut houdt er wel een heel onverwachte hobby op na: “Het is niet voor watjes”

bron: Primo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wanneer Kato Callebaut niet samen met haar lief Tom Dice (29) op het podium staat als helft van The Starlings is de kans groot dat ze rond een verticale, stalen paal hangt. “Het is geen sport voor watjes”, zegt de zangeres.

“Drie jaar geleden heb ik mijn eerste paaldansles gevolgd. Ik wilde mijn grenzen verleggen. Het onder de knie krijgen van de eerste technieken was best pittig”, vertelt Kato Callebaut in Primo. “Paaldansen wordt vaak gekoppeld aan het stereotype beeld van stripclubs en verleidelijke vrouwen, maar het is wel degelijk ook een sport. Paaldansen is een complete work-out.”

“Als je zegt dat paaldansen je hobby is, kan je vaak rekenen op dubbelzinnige knipoogjes. Maar zeker als beginner heb je meer dan de grootste moeite om überhaupt aan de paal te blijven hangen. Laat staan dat het je wat kan schelen of het er elegant of sexy uitziet”, aldus de zangeres.

“Het is veel meer dan met je poep draaien. Maar door de turnbroekjes ziet het er al snel sexy of erotiserend uit. Oké, het is een sensuele dans die je zelfvertrouwen boost, maar de focus ligt op de work-out, niet op het sexy zijn. Al is het een feit dat je je vrouwelijker voelt.”