Wim Lybaert komt tot sombere constatatie: "Alsof ik mijn gezin in de steek laat"
COS
Wim Lybaert komt tot sombere constatatie: "Alsof ik mijn gezin in de steek laat"
Foto: VRT

Wim Lybaert is weer wekelijks op Eén te zien. Hij zette zijn tanden het afgelopen jaar in het programma 'Een jaar op zee', over de professionele visserij.

Wim Lybaert zoekt in 'Een jaar op zee' ook de achterblijvers op, de partners en kinderen van de professionele vissers. Zelf heeft Wim ook een gezin met zijn echtgenote Katrien. Ze hebben drie kinderen: Anna (12), Rik (16) en Theo (18).

Wim en Katrien leerden elkaar kennen bij Woestijnvis. Katrien was er redactrice en weet dus heel goed hoe een programma wordt gemaakt. Zo weet ze ook dat Wim soms lange tijd aan het werk is.

"Momenteel zit ik in een golf waarin ik zeven dagen op zeven heel hard werk, omdat het programma op antenne moet. Maar ik doe dat graag. Ik weet ook dat die deadline gerespecteerd moet worden", zegt Wim in Story.

"Het televisie maken zoals ik het doe, zal nooit een nine-to-five-job zijn. Mijn vrouw weet dat ook, hoewel het voor de buitenwereld soms lijkt alsof ik mijn gezin een tijd in de steek laat. Misschien is dat ook zo, maar het is, net als voor de vissers, eigen aan de job."

Meer nieuws

Meer nieuws

.