Wie vertegenwoordigt België op het Eurovisiesongfestival? Ontdek alle nummers van 'Eurosong' hier
COS
Wie vertegenwoordigt België op het Eurovisiesongfestival? Ontdek alle nummers van 'Eurosong' hier
Foto: VRT

'Eurosong 2023' staat voor de deur. Op 14 januari kunnen kijkers, samen met de vakjury beslissen wie ons land zal vertegenwoordigen in Liverpool. Zeven kandidaten brengen tijdens de grote finale het beste van zichzelf. 

Met welke twee songs nemen de artiesten deel aan 'Eurosong 2023'? Dat werd vanochtend bekend gemaakt via de kanalen van Eén en de VRT-radionetten. Ontdek hieronder alles over de nummers van de zeven artiesten.

Ameerah brengt de nummers 'The Carnival' en 'Armageddon'. Beide liedjes gaan over de universele kracht van aanvaarding. Ze roepen op om jezelf en elkaar graag te zien.

Chérine zingt haar beide nummers in het Frans. Met 'ça m’ennuie pas' neemt Chérine je mee in haar kleurrijke wereld en in 'mon étoile' ontdek je haar gevoelige kant. 

Gala dragot brengt twee meeslepende songs 'emotion ollie' en 't'inquiète'. De winnares van 'The Voice Kids' in 2020 komt uit een artistiek nest. Papa Robert AliajDragot is een van de meest prominente figuren van de Albanese showbizz en een hedendaags kunstenaar.

Gustaph wil als queerartiest af van het hokjesdenken. Met 'Because Of You' en 'The Nail' bouwt hij als geen ander een feestje. Hij stond in 2018 al als achtergrondzanger op het Eurovision-podium. In 2021 was hij stemcoach van Geike Arnaert.

Hunter Falls heeft twee oorwurmen klaar: 'Ooh La La' en 'Home'. Hij brengt melodieuze pop die gekruid wordt door zijn Koerdische roots en de tijd die hij als kind in Zweden en Londen doorbracht.

Loredana droomt luidop van het podium van het Songfestival in Liverpool met 'Dream In Colours' en 'You Lift Me Up'. Twee songs die je niet meer loslaten. Pat Krimson werkte als producer voor beide nummers.

The Starlings, Tom Dice en Kato Callebaut, brengen naar eigen zeggen de meest persoonlijke songs die ze ooit geschreven hebben. Hun songs 'Rollercoaster' als 'Oceanside' rollen dan ook als een golf van liefde over je heen.

De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tijdens de liveshow komen we te weten wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag.

Meer nieuws

Meer nieuws

.