Opvallende bedenking over ‘De Planckaerts’: “Familie is getraind om zoiets te doen”

door: PMN
De Planckaerts renoveren een kasteel in Frankrijk in Château Planckaert
Afbeelding bron: Facebook Een

Château Planckaert is nog maar twee weken op de buis en behoort nu al tot de best bekeken tv-programma’s van de week. Dat is een heel straffe prestatie van de hele familie.

Alidor El Benni, docent mediaformats aan de Thomas More hogeschool, denkt te weten waar de sleutel tot succes ligt. “Wij leven zoals in de oude tijd: met familiegeluk en een eenvoudige levenswijze. Tweedehands is voor ons goed genoeg”, legt hij uit in Het Nieuwsblad.

“We kopen een kasteel, maar dan wel een half afgebrand in de armste streek van Frankrijk. We zijn harde werkers en zorgen voor onze familie. Veel mensen willen ook uit de mallemolen van de maatschappij stappen, maar durven of kunnen niet. Dan is het mooi om te zien hoe wij die dromen wel verwezenlijken, denk ik.”

“Al zijn ze natuurlijk getraind. Die familie is geen ruwe diamant, maar een goed gesmeed juweel. Zeker Eddy weet wat toffe televisie is. Voor een tv-maker is zo'n familie een droom om te volgen.” Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat alles geregisseerd is.