Kamal Kharmach heeft groot nieuws te melden
PMN
Kamal Kharmach heeft groot nieuws te melden
Foto: VRT

Kamal Kharmach (32) heeft groot nieuws te melden. Het nieuws raakte woensdag bekend. De tv-maker is nu exclusief lid van de VRT.

Kamal Kharmach tekende een contract waarin staat hij dat hij enkel voor de VRT mag werken. Kamal zijn programma’s scoren fenomenaal goed. Het derde seizoen van ‘Andermans Zaken’ en ‘Geld gezocht’ eindigden gemiddeld ruim boven het miljoen.

Er zijn zo’n twintig exclusiviteitscontracten bij de VRT. Wie zo’n exclusiviteitscontract heeft zou naar verluidt een salaris van zo’n 100.000 tot 700.000 euro bruto per jaar verdienen. “Maar geld is geen drijfveer”, zegt Kamal in Het Laatste Nieuws.

“Om voor de openbare omroep te kiezen is en mag geen financiële overweging zijn. Mijn drijfveer is - en dat meen ik oprecht - in de eerste, tweede en derde plaats inhoudelijk. Als ik echt voor het geld ging, was ik wel naar het bedrijfsleven gegaan of de politiek”, lacht Kamal.

VTM
Opvallend is dat Kamal ook een aanbod van VTM gekregen heeft om daar een exclusiviteitscontract te tekenen. Kamal weigerde dat. Hij gaat nu dus met de VRT in zee.

Hetzelfde gebeurde ook al met Tom Waes. Ook hij kreeg van VTM een exclusiviteitscontract aangeboden, maar weigerde dit. “Je moet dichtbij je DNA blijven”, gaf Tom als reden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.