Hard voor Stephanie Planckaert: "Afscheid begint te naderen"
LHX
Hard voor Stephanie Planckaert: "Afscheid begint te naderen"
Foto: Eén

In 'Families XXL' kijkt Stephanie Planckaert binnen in het bijzondere leven van grote gezinnen. Die hebben 6, 8 of zelfs 15 kinderen.

Eén van de moeders die in 'Families XXL' aan bod komen, is Marjan. Volgens haar is het moeilijkste deel van ouder zijn de kinderen loslaten.

Toen ze dat vertelde tijdens de opnames, kreeg Stephanie Planckaert het even moeilijk. "Ik moest tegen de tranen vechten", zegt ze in Humo. Ze ziet het namelijk ook gebeuren met haar eigen kinderen.

"Het afscheid begint te naderen", beseft ze. Ze wil haar kinderen absoluut niet verhinderen om hun eigen leven te leiden, maar weet dat ze zich moet voorbereiden op het legenestsyndroom.

"Ik weet dat ik er last van zal hebben", klinkt het. "Ik ben zo vroeg aan kinderen begonnen dat ik een veel groter stuk van mijn leven mét dan zonder heb doorgebracht."

Er is natuurlijk een – zij het tijdelijke – oplossing voor haar probleem: zij en Christopher Timmerman zouden voor een vierde kindje kunnen gaan. "Het kan nog, mij zul je niet horen zeggen dat ik zeker geen kinderen meer zal krijgen", zegt ze daarover. "Maar liever niet vandaag of morgen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.