Niels Destadsbader verklapt eindelijk over wie 'Skwon Meiske' gaat: "Een heel fout verhaal eigenlijk"
COS
Niels Destadsbader verklapt eindelijk over wie 'Skwon Meiske' gaat: "Een heel fout verhaal eigenlijk"
Foto: VRT

Niels Destadsbader en Miguel Wiels vieren dit jaar '10 jaar Niels & Wiels'. Een van de bekendste nummers van het duo is 'Skwon Meiske'. Daarmee wonnen ze in 2017 de Radio2 Zomerhit.

Niels Destadsbader en Miguel Wiels waren donderdagochtend te gast bij 'Goeiemorgen Morgen!' op Radio2. "Wie was dat meisje eigenlijk? Wie had je voor ogen?", vraagt Peter Van de Veire zich na al die jaren nu wel af over 'Skwon Meiske'.

De heren beginnen te lachen. "Da's een heel fout verhaal eigenlijk", moet Niels toegeven. "Je moet weten: het was geïnspireerd op, het gaat niet over. Dat is belangrijk om te weten."

"Miguel heeft twee fantastische kinderen. Zijn dochter Lola kwam binnen - ik had ze al een tijdje niet gezien - en ik zeg: 'Amai, die is groot geworden.' En ik zeg tegen Wielske: 'Ge weet toch dat, als die zestien is, hier een gast met zijn Booster aan de deur gaat staan.' Zo begon het eigenlijk."

Karen Damen

"Dus 'Skwon Meiske' gaat over de dochter van Miguel Wiels?", klinkt het geschokt bij Peter. "In eerste instantie...", probeert Niels zich uit de benarde situatie te redden. "Klein vettig ventje", lacht Peter.

Ook Karen Damen heeft iets met het nummer te maken. "Miguel heeft natuurlijk vaak met K3 gewerkt en er hing ook een gouden plaat van Karen Damen. Dus zijn dochter, Karen Damen... het was een beetje op van alles en nog wat geïnspireerd."

Meer nieuws

Meer nieuws

.