Xavier Taveirne onthult: Dit vindt Sven Pichal van zijn opvolging bij Radio2
LHX
Xavier Taveirne onthult: Dit vindt Sven Pichal van zijn opvolging bij Radio2
Foto: Photonews

Op 8 januari beginnen de uitzendingen van het nieuwe consumentenprogramma op Radio2. Het wordt de opvolger van 'De inspecteur', dat gepresenteerd werd door Sven Pichal.

Een tijdje geleden al maakte Radio2 bekend dat Xavier Taveirne het nieuwe consumentenprogramma zou gaan presenteren. Donderdag kwam er nóg meer nieuws.

"Ik laat me omringen door mensen die veel slimmer zijn dan ik. Dat moet je altijd doen in het leven", vertelde Xavier in 'De tafel van Gert'. Hij krijgt een team van zes mensen die hem zullen helpen om bij de les te blijven.

Eén van de leden van dat team zal ex-K3'tje Kristel Verbeke zijn. "Zij gaat kijken of alle tips die binnenkomen bij de redactie ook een betaalbaar alternatief hebben", aldus Xavier.

Kristel is de geknipte persoon voor deze job: ze kent alle trucjes om zo goedkoop mogelijk te leven.  in het VRT 1-programma 'Geld gezocht' hielp ze samen met Kamal Kharmach gezinnen om geld te besparen.

Wat Sven Pichal van al deze ontwikkelingen vindt? Dat is moeilijk te zeggen, want Xavier kent hem niet zo goed.

"We zijn 'hé-collega's', we zeggen elkaar goeiedag als we elkaar in de VRT-gangen tegenkomen, maar meer ook niet", verduidelijkt hij.

"Ik weet niet hoe het nu met hem gaat, maar via mensen die wel nog contact met hem hebben, verneem ik dat hij blij is dat ik het consumentenmagazine overneem."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door radio2 (@radio2vrt)

Meer nieuws

Meer nieuws

.