Vreselijk: Weerman Bram Verbruggen doet hartverscheurend verhaal
LHX
Vreselijk: Weerman Bram Verbruggen doet hartverscheurend verhaal
Foto: PhotoNews

Als weerman is Bram Verbruggen een van de vaste waarden van de VRT. Hij lijkt steevast goedgeluimd tijdens zijn weerpraatje, maar dat betekent utieraard niet dat in zijn privéleven alles goed gaat.

In mei zal Bram Verbruggen de duizend kilometer voor Kom op tegen Kanker fietsen. Hij is peter van de actie, en daar heeft hij enkele goede redenen voor.

Op Radio2 vertelt hij over Brian, het eerste vriendje van zijn nichtje. "Brian zat naast mij de eerste keer dat hij werd voorgesteld aan de familie, en hij had pijn aan zijn heup."

Bram raadde Brian aan om toch maar eens naar de dokter te gaan. Vrij snel kreeg hij de diagnose van botkanker. "Hij is behandeld, maar het heeft helaas niet mogen zijn. Een paar maanden later was Brian er niet meer. We zijn niet eens naar de begrafenis kunnen gaan, want het was volop corona." Brian was amper 23 jaar oud.

Een paar maanden later kreeg ook Brams nichtje zelf, die net was beginnen werken op de afdeling oncologie, de diagnose van borstkanker. "Zij heeft het gelukkig overleefd en is goed hersteld", kan hij opgelucht zeggen.

Tot slot deelt hij nog een tragisch verhaal van een vriendin van hem, Ilke. Zij was een paar maanden zwanger van haar tweede kindje toen ze hoofdpijn kreeg. Het bleek een hersentumor te zijn.

"Ze kon niet geopereerd worden", aldus een emotionele Bram. "De boodschap was eigenlijk: we gaan je in leven houden tot het kindje levensvatbaar is en dan gaan we je laten gaan."

"Zo is het ook gebeurd. Ilke heeft haar jongste kindje nog een paar maanden gekend. We zijn haar nog één keer bij haar thuis kunnen gaan bezoeken. En dan is ze vertrokken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.