Verkocht Sven Pichal ook drugs? Journaliste geeft een duidelijk antwoord
PMN
Verkocht Sven Pichal ook drugs? Journaliste geeft een duidelijk antwoord
Foto: Radio 2/VRT

Sven Pichal besliste afgelopen week om extra onderzoek aan te vragen in het onderzoek naar kindermisbruik dat tegen hem loopt. De gevallen radiomaker komt steeds meer in nauwe schoentjes terecht. Er loopt een nieuw onderzoek tegen hem.

Het parket is een nieuw onderzoek gestart tegen Sven Pichal. De ex-radiopresentator wordt nu ook gelinkt aan drugsgebruik. Dat meldt VRTNWS. 

Pichal werd vorig jaar in augustus aangehouden. Al snel werd er toen duidelijk dat hij ook drugs in zijn bezit had. Die feiten raakten nu pas bekend.

Na zijn aanhoudingen zijn er aantal huiszoekingen verricht. Speurders trokken ook naar de VRT. Daar werd het bureau van Pichal onderzocht.

In de locker van Pichal vond de politie verschillende gebruikershoeveelheden drugs, volgens de VRT gaat het om cocaïne. Hoeveel drugs er is aangetroffen is nog niet geweten, maar het zou wel gaan om kleine hoeveelheden.

In het onderzoek is ook sprake van 'designerdrugs', die Pichal online zou hebben besteld in Nederland, en soms liet leveren op de VRT. Het zou gaan om 3MMC of een variant daarvan. Tot voor kort was dat nog niet verboden in Nederland.

Was VRT op de hoogte?

Was de VRT daar eigenlijk op de hoogte van? “Dat was niet het geval”, zegt journaliste Caroline Van den Berghe aan VRTNWS. “Dat laat de woordvoerder van de zender weten."

"De VRT wist wel dat afgelopen zomer niet alleen het bureau van Pichal bij Radio 2 werd onderzocht, maar ook zijn persoonlijke locker op de VRT. De speurders hebben ook nooit gezegd waarom ze de locker onderzocht hebben.”

Verkocht Pichal ook drugs?

Is Sven Pichal ook een drugsdealer? “Uit alles wat de voorbije maanden is onderzocht blijkt dit niet het geval te zijn”, gaat de journaliste verder.

“Hij is wel verslaafd aan drugs, zowel aan cocaïne als designerdrugs. De vraag is nu in welke mate de drugs - en alocholverslaving van Pichal een rol speelde in het verspreiden van die beelden?”
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.