Naast Xavier Taveirne: Sven Pichal krijgt nóg een bekende opvolger bij Radio2
LHX
Naast Xavier Taveirne: Sven Pichal krijgt nóg een bekende opvolger bij Radio2
Foto: Radio 2/VRT

Eind augustus werd Radio2-presentator Sven Pichal opgepakt. Hij werd verdacht van het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik.

Op 20 november oordeelde de raadkamer in Antwerpen dat Sven Pichal de gevangenis mocht verlaten met een enkelband. Intussen is er bij Radio2 hard gewerkt aan zijn opvolging.

Sven Pichal was namelijk presentator van het consumentenprogramma 'De inspecteur'. Dat komt niet meer terug, maar een tijd geleden kondigde de zender aan dat Xavier Taveirne een nieuw consumentenprogramma zou gaan presenteren.

Dat zal hij niet alleen doen. Hij wordt bijgestaan door niemand minder dan ex-K3'tje Kristel Verbeke. Xavier maakt het nieuws zelf bekend op Instagram.

"Op 8 januari begint eindelijk het nieuwe consumentenprogramma op Radio2", begint hij. "Ik heb hulp nodig daarbij."

Hij zal worden bijgestaan door een heel team. "Eén iemand van dat team mag ik nu bekendmaken. Kristel Verbeke is de eerste naam. Er komen er nog wat aan. Maar wie dat zijn, ontdek je, samen met de naam van het programma, tijdens de Radio2 Top 2000!"

Dat Kristel geïnteresseerd is in consumentenzaken, is geen grote verrassing. Op VRT 1 presenteerde ze al 'Geld gezocht'. In dat programma hielpen zij en Kamal Kharmach samen gezinnen om geld te besparen.

Kristel zal volgens Radio2 Xavier "met de voetjes op de grond houden en zorgen dat consumeren betaalbaar blijft binnen elk budget".

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door radio2 (@radio2vrt)

Meer nieuws

Meer nieuws

.