Cipiers rekenen af met Sven Pichal: "Gevaarlijke beslissing"
PMN
Cipiers rekenen af met Sven Pichal: "Gevaarlijke beslissing"
Foto: VRT/Radio2

Sven Pichal heeft na bijna drie maanden de gevangenis van Turnhout mogen verlaten. Hij werd woensdag vrijgelaten met een enkelband. Waar Pichal nu verblijft is niet geweten.

Het was advocaat Walter Daemen die Sven Pichal ging oppikken in de gevangenis, alvorens hem naar een nieuwe vaste verblijfplaats te brengen.

Walter Daemen kwam zijn cliënt ophalen in een Porsche met geblindeerde ruiten aan de achterpoort van de gevangenis. Zo reed hij ook weer weg.

Dat een gevangene de gevangenis verlaat via de achterpoort is hoogst ongebruikelijk. Dat gebeurt vrijwel altijd via de hoofdingang.
(Lees verder onder de foto)

Maar Daemen had aan de gevangenisdirectie toestemming gevraagd en gekregen om langs de achterpoort binnen te rijden.

Dat is wel opvallend want de parking aan de achterpoort is voorbehouden voor leveranciers en busjes die naar het gerechtsgebouw rijden.

De cipiers van Turnhout zijn in Het Laatste Nieuws totaal niet te spreken over de manier waarop Pichal de gevangenis verlaten heeft.

“Hij heeft in de gevangenis ook al een voorkeursbehandeling gekregen." Pichal mocht bijvoorbeeld langer dan normaal alleen in de cel blijven.
(Lees verder onder de foto)

“Er was geen enkele reden om hem een voorkeursbehandeling te geven. Dit ruikt naar klassenjustitie."

De cipiers zeggen ook het een gevaarlijk precedent te vinden.

De woordvoerder van het gevangeniswezen reageert dat het niet uitzonderlijk is dat iemand de gevangenis verlaat langs de achterpoort.

“Het was niet enkel de bedoeling om Pichal af te schermen van de pers, maar ook van boze burgers.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.