Frances Lefebure heeft vernietigende boodschap voor onze premier
LHX
Frances Lefebure heeft vernietigende boodschap voor onze premier
Foto: VTM

De genocide in Gaza laat niemand onberoerd. Ook actrice Frances Lefebure denkt er het hare over.

Op dit moment is Alexander De Croo op bezoek in Israël. Van daaruit stuurt hij een opmerkelijke video de wereld in. 

"Ik ben hier in de Be'eri-kibboets. Het is een van de kibboetsen die het hardst getroffen is", begint hij. "Meer dan honderd mensen zijn hier vermoord door terroristen. Meer dan twintig zijn ontvoerd."

"Hier zie je verschrikkelijke dingen. Haat krijgt hier, jammer genoeg, echt een gezicht. Op momenten als dit kun je op jezelf terugplooien of solidariteit tonen. En ik denk dat we echt solidariteit moeten tonen met de Israëli die alles willen doen om hun bevolking te beschermen."

"Jullie moeten hen volop steunen, maar vooral ook een boodschap brengen dat het geweld nu moet stoppen. Overal."

Op zijn video komen er verontwaardigde reacties. Massaal veel mensen vinden het schandalig dat hij met geen woord rept over het brutale geweld van Israël in de Gazastrook, waar inmiddels al meer dan 14.000 mensen zijn omgekomen. 

"Als dit een ander land was, zou u het allang veroordeeld hebben", klinkt het onder meer. "Kan je ook een rapport maken vanuit Gaza? Waar duizenden kinderen vermoord zijn? Waar duizende vrouwen vermoord zijn? Waar mensen geen eten, geen water en geen elektriciteit hebben?"

"Mijn mond valt open van verontwaardiging wanneer ik je bezig hoor! Volgen jullie eigenlijk de berichten van de (steeds minder) journalisten die rapporteren vanuit Gaza?", klinkt het ook. 

"Heb je toevallig de gevangenissen bezocht die uitpuilen van de onschuldige vrouwen en kinderen? U weet verdomd goed dat dit al veel langer aan de gang is dan 7/10, maar u kiest ervoor om uw ogen te sluiten."

Ook uit bekende hoek komen er reacties. "Stop de waanzin", schrijft Eva Daeleman. "Open je ogen. Er is een genocide aan de hand. Of solliciteer je voor een rol in een nieuw toneelstuk?"

"Oh, Alexander De Croo, dit had je zoveel beter kunnen doen", schrijft Frances Lefebure dan weer in haar Instagramverhaal. "Zo. Veel. Om niet te zeggen: ga u diep, diep, schamen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.