Jo Vally maakt zich zorgen en geeft heel duidelijke mening: “Daarom twijfel ik aan onze multiculturele samenleving”
Jo Vally maakt zich zorgen en geeft heel duidelijke mening: “Daarom twijfel ik aan onze multiculturele samenleving”
Foto: Photonews

Heuglijk nieuws van Jo Vally, want hij wordt in november voor de vijfde keer opa. In Primo vertelt de zanger dat hij zich om een specifieke reden toch zorgen maakt over de toekomst van zijn kleinkinderen.

Jo Vally is ervan overtuigd dat zijn kleinkinderen een goede opvoeding gaan krijgen, en dat ze financieel nooit wat tekort gaan komen. “Maar wat gaat de toekomst hier op maatschappelijk vlak brengen, met die overvloedige migratie die nu aan de gang is?”, vraagt de zanger zich af in Primo.

“Ik begrijp dat mensen hun land ontvluchten wanneer de kogels hen om de oren fluiten en ze door die oorlogen haast geen voedsel hebben. Maar of de emigratie naar onze contreien de ideale oplossing is, durf ik sterk te betwijfelen. Ik twijfels trouwens aan onze multiculturele samenleving.”

“Ik wijs geen enkele groep mensen met de vinger. Elke individu op deze aarde is gelijk voor de wet. Ik gun elke mens op aarde alle geluk. En dat meen ik echt. Maar nu worden ze het slachtoffer van mensensmokkelaars die hen hemel op aarde beloven in Europa. Tot die sukkelaars naar hier komen en vaststellen dat het niet zo is, dat het geld hier niet op straat te rapen valt.”

“En wat gebeurt er dan wanneer ze van geen hout pijlen meer kunnen maken? Sommigen gaan stelen, plegen overvallen, omdat ze geen andere uitweg meer zien. Er moeten toch andere oplossingen zijn om die mensen te helpen.”

“Nu besteden ze in sommige gevallen hun hele hebben en goed om de overtocht naar Europa te wagen, om dan vast te stellen dat ze het hier niet beter hebben dan in hun eigen land. Het verschil tussen katholieken en moslims is té groot. Bij ons is men niet meer zo fanatiek bezig met godsdienst, in de islam is dat wel het geval. Ik vel geen oordeel, ik stel gewoon vast”, aldus Jo Vally.

Meer nieuws

Meer nieuws

.