Het doet Eva Pauwels veel deugd: “Af en toe krijg ik dit van mijn kinderen Julie en Maxime”

door: PMN
Eva Pauwels heeft een hobbelig parcours achter de rug. De ex-vrouw van Jacques Vermeire is momenteel wel weer op het goede pad.

Op een bepaald moment dreigde Eva Pauwels alles kwijt te spelen. Ze is de moeder van Julie Vermeire en Maxime. Haar kinderen weigerde nog om hun moeder te zien. “Gelukkig is dat weer bijgelegd”, reageert Eva in Humo.

“Ik heb me anderhalf jaar geleden laten opnemen. Ik heb toen via een psycholoog een ontmoeting geregeld met Julie en Maxime. Samen met hem heb ik lang met mijn kinderen gepraat. Julie heeft toen gezegd: ‘Mama, we zien je graag, maar nu moet het echt stoppen. Dit is je laatste kans. Als je nu nog één keer hervalt, verbreken we het contact.’

Kaartje van kinderen
Eva kan de reactie van haar kinderen begrijpen. “Het moet niet makkelijk geweest zijn voor hen om op school telkens te moeten horen: ‘Wat heeft je moeder nu weer uitgestoken?’ Maar ik heb duizend keer mijn excuses aangeboden. Ze hebben die aanvaard en geloven dat ik mijn best ga doen.”

“Sindsdien hebben we geregeld contact, maar ik kan niet verwachten dat het vanaf dag één weer grote liefde zal zijn. We moeten proberen op die momenten vooral samen plezier te maken en niet meer te praten over het verleden.”

“Ik heb wel het gevoel dat ik me constant moet bewijzen, maar dat vind ik niet erg. Het is aan mij om hun vertrouwen stap per stap terug te winnen. Af en toe krijg ik ook een kaartje van hen: ‘Mama, we zijn trots op je’. Dat doet natuurlijk wel deugd.”