Luk Alloo erg aangedaan door wat hij te horen krijgt: “Dat komt hard binnen”
Luk Alloo erg aangedaan door wat hij te horen krijgt: “Dat komt hard binnen”
Foto: Photonews

Vanavond krijgt Luk Alloo in een nieuwe aflevering van ‘Alloo in de nacht’ een pakkende getuigenis te horen. Hij brengt het verhaal van Violetta.

Violetta is een vrouw met twee kleine kinderen die thuis haar partner verzorgt. De man ligt al anderhalf jaar in coma na van een stelling te vallen, maar is volledig bij bewustzijn. Hij zit gevangen in zijn eigen lichaam en kan alleen nog reageren door met zijn ogen te knipperen. Luk Alloo volgt verpleger Jan die elke dag twee tot drie keer bij het koppel langsgaat.

“Dat komt binnen”, zegt Luk in Het Laatste Nieuws. “Voor zo’n gezin spat een droom uit elkaar en is het financieel moeilijk om zich te behelpen. Gelukkig zijn er dan mensen als Jan die zichzelf wegcijferen. Hij zorgde er onder meer voor dat de man voor het eerst in ruim een jaar een bad kon nemen, omdat Violetta hem niet kon dragen. Wekelijks probeer ik iemand uit de zorgsector te volgen, het respect dat ik voor hen heb is erg groot. Ik ben blij dat zij in deze tijden de aandacht krijgen die ze verdienen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.