Frank Deboosere heeft geweldig nieuws: Het wordt zacht lenteweer, en dat zal nog zeker tot dan zo blijven
Frank Deboosere heeft geweldig nieuws: Het wordt zacht lenteweer, en dat zal nog zeker tot dan zo blijven
Foto: Photonews

Komende nacht valt er mogelijk aan de kust een bui, maar in het binnenland blijft het droog. Aan de kust blijven de temperaturen positief, maar elders gaat het opnieuw vriezen: van -1 in het binnenland tot -4 in Hoog-België. Donderdag en vrijdag wordt het bewolkt, maar vanaf het weekend krijgen we volop zon.

"Donderdag wordt het bewolkt. Lokaal is een spatje regen mogelijk, maar veel zal dat niet zijn. De temperaturen doen het wat beter. We gaan richting 10 tot 12 graden. Vrijdag is ook veel bewolking. Opnieuw valt er hier of daar een druppel regen, en dat bij 10 of 11 graden", zegt Frank Deboosere op Radio 2.

"Tijdens het weekend verandert het weer. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag krijgen we brede opklaringen en opnieuw mogelijk lichte vrieskou. Zaterdag komt de zon er meer en meer door. Je kunt dan genieten van 13 of 14 graden. Maar vooral zondag wordt top. Dan krijgen we niks dan zonneschijn. De temperaturen gaan richting 19 graden, in de Kempen misschien een eerste 20 graden."

"Ook volgende week blijft het warm, met temperaturen van meer dan 15 graden. Maandag is er eventjes wat meer bewolking, maar het ziet er toch naar uit dat het volgende week zeer zacht zal blijven. Als er dan iets valt van neerslag, zal het zeker niet veel zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.