Kathy Pauwels getroffen door dramatisch nieuws in volle coronacrisis

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kathy Pauwels heeft dramatisch nieuws te melden. Haar lievelingstante is overleden, een dag nadat ze het ziekenhuis moest verlaten. Dat meldt Het Nieuwsblad.

“Mijn lievelingstante met hartfalen moest haar ziekenhuisbed afstaan. De dag daarna is ze thuis overleden”, zette voormalig tv-gezicht Kathy Pauwels op Twitter. De vrouw van 83 woonde in Zwitserland, en werd ontslagen om plaats vrij te maken voor coronapatiënten.

“De familie had nochtans een duidelijk signaal gegeven aan het ziekenhuis. Het lijkt ons te vroeg, zeiden ze. Ze is nog niet klaar om naar huis te gaan”, vertelt Kathy in Het Nieuwsblad. “Mijn tante woonde bovendien alleen. Maar de artsen vonden toch dat ze voldoende was aangesterkt. En dat ze die beslissing zo moesten nemen, in het licht van de coronacrisis. Ook gezien haar leeftijd.”

Pauwels vindt het een opmerkelijke ethische discussie. “Voor wie kies je, als er gekozen moet worden. Want het is altijd iemands familie. Maar ik wil niemand met de vinger wijzen, want je mag ook de mentale impact niet onderschatten op de artsen die de knoop moeten doorhakken. Gelukkig bevinden we ons in ons land nog niet in zo’n uiterste situatie.”