Roel Vanderstukken maakt zich grote zorgen om zijn zonen: “Ze lopen het risico dat dit met hen gaat gebeuren”
Roel Vanderstukken maakt zich grote zorgen om zijn zonen: “Ze lopen het risico dat dit met hen gaat gebeuren”
Foto: Medialaan

2,5 jaar geleden kreeg Roel Vanderstukken een zwaar hartinfarct door een kransslagader die bijna volledig verstopt was geraakt. Zijn zoontjes Toots en Ramses lopen nu hetzelfde risico. Dat vertelt de acteur in Primo.

Ramses was nog te klein, maar Toots, die toen 6,5 was, heeft bewust beseft wat er zijn papa overkomen is. “Toots gaat dat wel meedragen voor de rest van zijn leven, vrees ik. Hij beseft dat het kantje boordje was”, zegt Roel Vanderstukken in Primo. “Dat zal wel slijten, maar zijn alarmbelletjes gaan zeer rap af als ik me eens niet goed voel.”

“Het is niet de bedoeling om hen ermee te belasten, en ik wil het ook niet erger maken dan het was. Want het is een toestand uit het verleden. Ik hou er voortaan rekening mee, maar het is iets uit het verleden. Het mag ons leven zeker niet domineren, maar mijn jongens lopen wel het risico om van hetzelfde laken een pak te krijgen, want erfelijkheid speelt een rol. Dus het komt er wel op aan om alert te blijven, om alles nauwlettend in het oog te houden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.