Wendy Van Wanten laat weer van zich horen met belangrijk nieuws: “Een moeilijke, maar de enige juiste beslissing”
Wendy Van Wanten laat weer van zich horen met belangrijk nieuws: “Een moeilijke, maar de enige juiste beslissing”
Foto: Photonews

Wendy Van Wanten maakte haar agenda van november tot eind januari plots helemaal leeg. De zangeres moest noodgedwongen een rustpauze inlassen. Te lang te veel gegeven, was het verdict. Vanaf februari begint de zangeres weer op te treden.

“Optredens aflassen had ik nog nooit gedaan. In het begin vond ik dat moeilijk, maar rust bleek de juiste beslissing. Het heeft deugd gedaan”, vertelt Wendy Van Wanten, die halverwege november haar agenda plots drie maanden lang moest leegmaken. Ze was te lang in het rood gegaan, maar een ‘burn-out’ wil ze het zelf toch niet noemen.

“Ik had een marathon gedaan van veertien optredens na elkaar, soms twee per dag. Tot ik op een nacht wakker werd met uitslag over mijn hele lijf. Stresseczeem. De dokter vertelde dat mijn lichaam een alarm gaf: ik had te veel gegeven en was over mijn limiet gegaan. Dat, in combinatie met de leeftijd en de menopauze, waardoor ik me toch onrustig en gejaagd voel, heeft ervoor gezorgd dat ik moest rusten.”

Fulltime huisvrouw

Drie maanden heeft ze gas teruggenomen, al heeft Van Wanten niet weken helemaal stilgezeten. “Ik heb heel veel gewandeld met mijn twee honden in het bos en aan zee. Ik heb boeken gelezen en veel gebreid, en ben weer fulltime huisvrouw geworden. Ik voel me nu goed en blij. De kaartjes die ik heb gekregen van de mensen, deden veel deugd. Iedereen wil me graag terugzien, en nu begint het echt weer te kriebelen om op het podium te staan. Maar in het begin zal ik het nog rustig aan doen.”

Al valt een reeks van acht optredens vanaf 3 februari in Postel niet meteen onder de noemer “rustig aan doen”. “Ik ben goed omringd. Ik kruip vroeg in mijn bed en blijf niet hangen, dus dat moet lukken”, verzekert Wendy. “Ik ben helemaal klaar voor mijn feestjaar 2020, met zestig jaar Iris en dertig jaar Wendy Van Wanten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.