Frank Deboosere geeft weer wat hoop: "Vanaf dan krijgen we de zon terug"
Frank Deboosere geeft weer wat hoop: "Vanaf dan krijgen we de zon terug"
Foto: Photonews

Vannacht blijft het bewolkt. Het kan nog regenen, vooral in het zuiden van het land. Op het einde van de nacht zal in het Vlaanderen grotendeels droog zijn. De wolken zorgen ervoor dat niet het fel afkoelt, waardoor we minima krijgen tussen 6 en 8 graden. Frank Deboosere heeft hoopvol nieuws voor de komende dagen: het wordt behoorlijk fris, maar zonnig.

“De wind ruimt naar het noordwesten, waardoor het morgen al heel wat frisser gaat zijn. We halen nog 8 à 9 graden. De eerste uren van de dag is misschien hier of daar nog een lokale bui mogelijk. Na de middag wordt het overal droog en komen er stilaan een paar opklaringen. In de loop van de dag gaat het flink afkoelen. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het vriezen. Op veel plaatsen in het binnenland wordt het -1 à -2 graden. Aan de kust blijven de temperaturen positief.”

“Zaterdagochtend is er kans op aanvriezende mist. Het wordt dus oppassen voor gladde plekken op de wegen. Zaterdag schijnt de zon een groot deel van de dag. Vanuit het zuiden komt er stilaan wat bewolking opzetten. We houden het wel droog, bij 6 graden. In de nacht van zaterdag op zondag gaat opnieuw licht vriezen.”

“Zondagochtend kan er in het zuiden smeltende sneeuw of sneeuw vallen. In Vlaanderen zal het zondag droog blijven. Maar het wordt wel zwaarbewolkt en fris. Zondag krijgen we niet meer dan 3 graden als maximumtemperatuur. ’s Nachts zal het lichtjes vriezen.”

“De dagen daarna blijft het op de meeste plaatsen droog. Op maandag, dinsdag en woensdag zullen we de zon zien. Het wordt fris, maar zonnig.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.