Paleisbronnen verklappen het: Op deze ongewone manier viert prinses Elisabeth volgende week haar verjaardag

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kroonprinses Elisabeth wordt volgende week, op 25 oktober, 18 jaar. Een mijlpaal in het leven van elke jongere. Om dat te vieren hebben koning Filip en koningin Mathilde iets gepland. Op het koninklijk paleis wordt een bijzonder feestje georganiseerd.

De voltallige koninklijke familie is uitgenodigd. Maar wie van hen komt, is nog onduidelijk. Ook tachtig jongeren ontvingen een invitatie voor de één uur durende plechtigheid. Zij zijn zo gekozen omdat ze, net als Elisabeth, zijn geboren in 2001. Hun woonplaats was medebepalend, zodat alle provincies evenredig zijn vertegenwoordigd.

Prinses Elisabeth zal haar achttiende verjaardag volgende week vrijdag vieren met tachtig leeftijdgenoten, waarbij ze “haar generatie een stem wil geven”. De jongeren zullen hun dromen en die voor het land formuleren. Op vraag van het paleis schreven de medejarigen elk een brief aan Elisabeth. In twintig regels moesten ze hun wens voor haar als volgende staatshoofd formuleren en één voor de toekomst van België en de wereld. Elisabeth zal zelf het woord nemen, om te reageren op de inhoud van de brieven.

Daarnaast zal koning Filip zich richten tot prinses Elisabeth, die hem in een verre toekomst zal opvolgen. De toespraak zal “een moment tussen vader en dochter” worden, voorspellen de paleisbronnen. Verder zal ook zangeres Blanche, die twee jaar geleden vierde werd op het Eurovisiesongfestival, optreden, en de Koninklijke Balletschool van Antwerpen zal een choreografie opvoeren.