Fors antwoord op ‘Leaving Neverland’: “Nieuwe documentaire over Michael Jackson bewijst zijn onschuld”

bron: newsmonkey/Viva
door: Redactie
In de documentaire ‘Leaving Neverland’ stellen Wade Robson en James Safechuck dat ze als kind jarenlang door Michael Jackson seksueel zijn misbruikt. Vanaf het moment dat ‘Leaving Neverland’ werd uitgezonden, hield het de gemoederen wereldwijd flink bezig.

In ‘Leaving Neverland’ stond alles in het teken van het vermeende seksueel misbruik van Michael Jackson. In de documentaire doen Wade Robson en James Safechuck uit de doeken hoe Michael Jackson hen misbruikt zou hebben toen ze nog kinderen waren. “Hij vertelde tegen mij dat als iemand er ooit achter zou komen wat we aan het doen zijn, dat we dan allebei naar de gevangenis moesten. Voor de rest van onze levens”, vertelden ze in de documentaire.

Heel wat mensen geloven dat en keren de overleden popster volledig de rug toe. Maar er zijn ook mensen die niet akkoord gaan met die beschuldigingen. Fans van de popster gaan los op social media en noemen de documentaire onbetrouwbaar. Ook de familie van Michael is er absoluut niet over te spreken. Om Michaels onschuld te bewijzen hebben zijn naasten nu zelf ook een documentaire gemaakt: 'Michael Jackson Chase the Truth'.

Verschillende getuigen komen hierin aan het woord om hun verhaal over de King of Pop te vertellen. En die verhalen staan loodrecht op de getuigenissen uit de beschuldigende documentaire 'Leaving Neverland'. In 'Chase The Truth' vertellen dichte vrienden, personeel en onderzoekers wie Michael Jackson echt was. Ze scheppen een beeld van de complexe wereld waarin de zanger leefde, bestuderen de beschuldigingen van kindermisbruik en leggen uit waarom ze er niet mee akkoord gaan.

Bekijk hier de trailer van ‘Chase the Truth’: