Radiopresentator Sven Ornelis krijgt een fikse waarschuwing: “Dit lot staat hem te wachten, let maar op”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf volgend jaar zal presentatrice Leen Demaré (57) niet meer te horen zijn op radiozender Joe. Daarmee verdwijnt de laatste ‘stem van het eerste uur’ bij Joe uit de ether. Ex-collega Michel Follet (59) waarschuwt andere radiostemmen dat hen hetzelfde lot wacht.

In Dag Allemaal reageert Michel Follet op het vertrek van Leen Demaré. Follet zette in 2016 zelf een stap opzij, in 2017 volgden ook Herbert Bruynseels, Truus Druyts en Els De Craecker. Volgens Michel is Leen Demaré gewoon te oud geworden voor de zender. “Ik las het nieuws in een interne mail”, vertelt Michel, die nu achter de schermen werkt. “Wanneer je voor een commerciële zender als Joe werkt, weet je vooraf dat het maar tijdelijk is. Joe wil zich profileren naar de ‘frisse veertiger’, dat doe je niet met een ploeg die richting de zestig gaat.”

Follet waarschuwt tegelijk ook andere radiostemmen zoals Sven Ornelis, die momenteel 46 is en samen met Anke Buckinx op Joe de ochtend presenteert. “Nu is het de beurt aan Leen, maar dit lot staat Sven Ornelis en Alexandra Potvin ook nog te wachten, let maar op. Dat heeft niets te maken met hun kwaliteit, want Leen is een enórm radiobeest. Die kan je voor alles inzetten, zij komt altijd op haar pootjes terecht. Het is louter de leeftijd. Ik heb dat zelf ook meegemaakt bij de VRT bijvoorbeeld.’