Actrice Nora Tilley is overleden

bron: Het Laatste Nieuws/VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is droevig nieuws uit het Vlaamse showbizzland. Actrice Nora Tilley is overleden. Ze was al een tijdje ziek.

Nora Tilley is overleden op 67-jarige leeftijd. We kennen haar van onder meer De Collega’s’, ‘Wittekerke’ en ‘ Thuis'. Zo verliest Vlaanderen een geliefde en erg getalenteerde actrice.

Nora leed aan de ongeneeslijke ziekte ALS. Ze vroeg zelf om euthanasie. De actrice is overleden in haar woning in Putte. 

Nora maakte in augustus vorig jaar bekend dat ze getroffen was door de ziekte. De ziekte tast de spieren en het zenuwstelsel aan. De diagnose, die ze in april van vorig jaar kreeg, was een grote schok voor haar. "Ik heb toen onmiddellijk de vraag gesteld of het dodelijk was? Het antwoord was "Ja". Ik dacht: nu zitten we in de middeleeuwen. Ik kon dat echt niet vatten. Dat is niet van deze tijd. Het is een F-16 die door je leven vliegt, het schudt je door elkaar en dan komt er heel veel verdriet", zei de actrice eerder al bij VRTNWS.

"Ik heb ervoor gekozen om van de weinige tijd die me rest het beste te maken", zei ze eerder al. "Ik ben mezelf gebleven. De ziekte heeft niet gewonnen. Ik heb gewonnen."