Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over dit weekend
LHX
Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over dit weekend
Foto: VRT1

Na de harde rukwinden van de voorbije dagen wordt het weer iets rustiger, zegt Sabine Hagedoren op Radio2. Voor het weekend heeft ze goed nieuws.

Vandaag halen we zachte temperaturen van zo'n 11 graden. Het wordt eerder grijs weer, met eventueel een lichte (mot)regen. Er is weinig wind, zeker in het begin van de dag. Later gaat die wel wat aantrekken.

"Tijdens de nacht van vandaag op morgen nadert een storing", aldus Sabine Hagedoren. "Dan krijgen we al regen in het westen. Vrijdagochtend trekt die van west naar oost, maar daarna is er opnieuw de zon."

Vrijdagnamiddag wordt met andere woorden mooi en droog, met alweer 11 of lokaal 12 graden. Dat droge en zonnige weer zet zich voort in het weekend.

Op zaterdag wordt het wel even wat koeler. 's Ochtends kan er zelfs wat lichte vorst zijn, maar later wordt het toch 7 of 8 graden, met af en toe wat hoge sluiers voor de zon.

"Ook zondag zijn er behoorlijk wat zonnige momenten. Af en toe een paar wolken, redelijk aangenaam weer eigenlijk. Opnieuw zachter, tot 11 of 12 graden."

Het fijne is: na het weekend stopt het niet. Ook maandag en dinsdag worden vrij mooi en droog, met enkel wat sluiers voor de zon.

Meer nieuws

Meer nieuws

.