"Het wordt weer winter: vriezen en sneeuw komen eraan"

Geniet nog van het zonnetje vandaag, want het wordt kouder. Dat betekent vanaf dit weekend, maar vooral volgende week, stevige vriestemperaturen en sneeuwbuien.

"Mijn vriendin de zon was er vandaag nog", vertelt weerman Frank Deboosere op Radio 2. "Maar je kent dat, mooie liedjes duren nooit lang. Ze zal dan ook snel weer verdwijnen. Vannacht passeert een zwakke neerslagzone over ons land, met wat opklaringen en ook nevel. De temperatuur zakt naar 5 graden."

"Vanaf vrijdag komt er vochtige lucht op ons af, met vooral motregen voor het zuiden en een temperatuur van om en bij de 11 graden. Zaterdag krijgen we veel neerslag, maar gaat het ook afkoelen. Vooral tegen de Nederlandse grens zal er smeltende sneeuw vallen. Daar zakt de temperatuur naar 4 graden, elders is het 8 graden."

"Zondag trekt de wintergrens door ons land, van noord naar zuid. Het wordt overal kouder, met maxima tot amper 2 graden. Vanaf maandag zitten we echt in polaire lucht. Het gaat 's nachts tot -6 graden overal vriezen en overdag wordt de temperatuur nauwelijks positief. Dan is er sneeuw mogelijk."

"Vanaf dinsdag wordt het kouder, met 's nachts minima tot -9 graden in de Kempen. Ook overdag blijft het meestal vriezen en dat geldt ook voor woensdag. Vanaf donderdag is het nog wat moeilijk te voorspellen, maar ook dan zit er nog winterse neerslag in."

Meer nieuws

Meer nieuws

.