Herbeleef de grote finale van Big Brother 2021

door: PMN

Big Brother 2021 werd gewonnen door Jill. Ze versloeg in de finale Nick. Herbeleef hier alles opnieuw!

22:59 Jill is door het dolle heen

Ook Jill is nu uit het huis. Ze is dolgelukkig. Terecht ook met Jill heeft Big Brother 2021 een verdiende winnaar.

Big Brother

22:56 "Verdiende winnaar"

"Ik heb een mooie tijd gehad", zegt Nick in een korte reactie. "Jill is een terechte winnaar."

22:50 Big Brother maakt winnaar bekend

"Ik heb jullie zien lachen, huilen, samenwonen met anderen. Ik gaf jullie de tijd om na te denken over het leven hier buiten. Jullie zijn de laatste twee. Dat is een enorme prestatie. Jullie zijn helden. Maar slechts één iemand kan winnen in mijn huis. Wie is volgens de kijker de ultieme winnaar? De winnaar van mijn experiment is Jill."

22:48 "Lijnen zitten overvol"

De lijnen waren overvol en de website van RTL lag plat. Maar op basis van de laatste stemmen heeft de gerechtsdeurwaarder de knoop doorgehakt. 

22:44 Stemmen in Nederland verloopt moeizaam

Het is moeilijk om te stemmen in Nederland. De website van RTL ligt plat. Nederlanders gaan nu op de website van Play4 op hun favoriet stemmen.

22:40 Nog tien minuten

Je kan nog snel stemmen. Binnen minder dan tien minuten sluiten de lijnen. Dan is de winnaar bekend!

22:33 "Het gaat nog goed met mij"

"Het gaat nog heel goed met mij", zegt Nick. "Het is heel fijn om mee te kijken naar die beelden", vindt Jill. Ze krijgen opnieuw een compilatie te zien.

22:26 "Mijn vriendschap voor Michel blijft"

Wie ook geld gewonnen heeft is Matt. Hij koos voor het geld en is zo 15.000 euro rijker. "Ik heb het eerste geld aan de McDrive gegeven", vertelt hij. Julie is er ook. "Voor eens en voor altijd, het gaat heel goed tussen mij en mijn vriend", zegt ze. "We zijn er sterker uitgekomen en mijn vriendschap voor Michel blijft ook wat ze is."

Thomas kuste met Jill. "Ja, we zijn een koppel", zegt hij. "Het is best vreemd dat ik buiten was en Jill nog binnen. Ik heb toen beseft hoeveel ze voor mij betekent."

Naomi was zondag nog op bezoek. "We stonden er niet bij stil hoeveel mensen er naar de livestream kijken. Je zit daar in een veilige bubbel. Maar je krijgt allemaal positieve reacties."

22:24 Prijzenpot

Jill en Nick zijn nog in de race. Zij maken nog op de groepspot. Daar zit uiteindelijk 70.405,5 euro in. Dat is een heel mooi bedrag.

22:21 Problemen met stemmen

Blijkbaar zijn er problemen met het stemmen op Jill en Nick. De problemen zouden vooral in Nederland zijn.

22:14 "Het is wat veel nu"

"Het is even heel wat veel nu", reageert Liese. "Het is echt een topavontuur. Ik heb veel vrienden leren kennen."

22:09 Liese heeft het huis moeten verlaten

Eén van de bewoners moet nu al het huis verlaten. Dat is Liese geworden. Zij is dus derde geworden.

22:02 Familieleden reageren

"Ik ben trots op mijn dochter", zegt de moeder van Jill. "Het zijn allemaal winnaars." Sandhiya werd door de fans genoemd als een 'golddigger'. "Mensen moeten letten dat alles wel hard aankomt." Soufyan is de vriend van Liese. "Je hebt geen idee hoe ik haar gemist heb", zegt hij. "Ze heeft een mooie ervaring beleefd."

21:56 Vragen bij afvaller

21:53 10.000 euro extra

De drie finalisten brachten ook het laatste spel tot een goed einde. Het levert hen nog eens 10.000 euro extra op voor de groepspot.

21:46 "Ik ga alles missen"

Voor de bewoners is het écht voor alles de laatste keer. "Ik ga alles missen", zegt Nick. "Het is allemaal heel intens." En Jill weet al aan wat ze weer zal moeten wennen eens ze buiten het huis is. "Aan de telefoon die weer rinkelt."

Big Brother

21:37 Opnieuw stemmen

Zo dadelijk moet de nummer drie het huis verlaten. Daarna gaan ze nog met twee verder. De stemmen worden dan ook terug op nul gezet. Dan ga je dus opnieuw op je favoriet moeten stemmen.

21:35 Michel reageert op z'n exit

"Het gaat echt heel goed met me. Heel vervelend om vlak voor de finale het huis te moeten verlaten. Die mooie momenten neemt niemand me af."

21:33 Terugblik

De bewoners kunnen alle fragmenten volgen op hun scherm in de woonkamer.

21:31 De live-uitzending is begonnen

Over een goed uur weten we wie ' Big Brother' 2021 wint. De live-uitzending is begonnen. De finalisten zitten klaar!

Big Brother

21:27 "Nog ééntje en dan naar huis"

21:18 "Hallo, we zijn er ook nog?"

Nick en Jill zitten nog even in de tuin. Ze horen stemmen van ex-bewoners. "Hallo, wij zijn er ook nog", roept Jill. Ze krijgt geen reactie. "Het is nu voor echt", beseft Nick plots.

21:14 "Allemaal winnaars"

De finalisten geven elkaar nog een laatste groepsknuffel. "Het maakt niet uit wie er wint", zegt Nick. "We zijn allemaal winnaars, anders stonden we hier niet"

Big Brother

21:12 "Security staat klaar"

De bewoner zijn klaar voor de liveshow. "Daar is security aanwezig", zegt Nick. "Die staan daar om mensen weg te houden."

21:10 Ook Michel en Julie zijn er

Julie en Michel waren heel close in het huis. Julie verduidelijkte toen ze buiten het huis was dat echt alleen maar om vriendschap ging.

20:58 Nog een goed half uur

Het is bijna 21 uur. We zijn op een klein half uurtje van de start van live. De bewoners klinken ontspannen.

Big Brother

20:55 Ook Nick is klaar

Na een lekkere douche, die hij al zingend heeft genomen, is ook Nick klaar voor de live.

Big Brother

20:53 Zanger Nick

20:48 Lieze is er klaar voor

Lieze is er als eerste klaar. In deze outfit vat ze de live-uitzending aan.

Big Brother

20:43 Daar is het nummer!

Big Brother doet zijn drie finalisten nog een pleziertje. Hij laat het nummer dat ze zo graag willen horen nog eens door het huis klinken.

20:42 Bewoners zingen

De boodschap van Big Brother heeft wat in gang gezet. De bewoners zingen heel luid: "Dit is de laatste keer". Ze zouden graag het nummer nog eens horen. Wat doet Big Brother?

20:39 "Het laatste uur"

Terwijl de kandidaten zich douchen heeft Big Brother nog een boodschap. "Beste bewoners, de liveshow begint over precies één uur", laat hij weten.

20:33 Ex-bewoners zijn er ook klaar voor

20:26 Ook Nick begint eraan

We zijn nog een klein uurtje verwijdert van de start van de grote finale. Ook Nick gaat zich nu klaarmaken voor de laatste liveshow van dit seizoen.

Big Brother

20:15 "Nick wint"

Ook Laura Lieckens kijkt mee naar de finale van Big Brother. Zij nam vorig jaar deel aan ' Blind Getrouwd'. "Van mij mag Nick winnen", laat ze weten op haar Instagram Story.

20:04 Zwart gat

De finalisten zijn in spanning, maar de kijkers ook. Maar wat gaan ze vanaf morgen doen als Big Brother gedaan is?

19:56 Spanning

Momenteel klinkt er muziek in het huis. Jill is Lieze aan het klaarmaken voor de grote finale. "Ik ben zenuwachtig", klinkt het bij Jill.

Big Brother

19:52 Finalisten zijn het er over eens

Rond 17 uur kregen Jill, Lieze en Nick nog enkele vragen van de kijkers voorgeschoteld. Een kijker vroeg of ze ook zouden deelnemen als er geen geld te verdienen valt. Ze waren het er alle drie over eens dat ze dan ook nog zouden deelnemen. "Alleen al voor de ervaring", klinkt het.

19:46 Grote prijzenpot

De winnaar van Big Brother 2021 gaat ook met de groepspot aan de haal. In de groepspot zit minstens 60.405,50 euro.