Wim De Vilder deelt hartverscheurende getuigenis over Martine Tanghe
LHX
Wim De Vilder deelt hartverscheurende getuigenis over Martine Tanghe
Foto: VRT

In 'Mijn eerste reis' trekt Kobe Ilsen deze week met journaalanker Wim De Vilder naar het Duitse Würzburg. Daar ging hij meer dan dertig jaar geleden op Erasmus.

Tijdens zijn reis met Kobe Ilsen blikt Wim De Vilder terug het overlijden van ex-collega Martine Tanghe. Het is een bijzonder emotionele passage.

"We waren in shock, hé", herinnert hij zich. "We wisten dat het niet goed ging met haar. Liesbet Vrieleman, de hoofdredacteur, belde mij op en zei: 'Ik heb slecht nieuws.' Ik wist direct wat het was."

Het was een enorm groot verlies voor hem. "Ook al was ze al twee jaar met pensioen, Martine zat nog altijd in onze hoofden. De was een soort van behoeder van de redactie, en iemand naar wie ik ongelofelijk opkeek."

Al voordat hij journaalanker werd, koesterde hij grote bewondering voor haar. Tijdens zijn carrière heeft hij enorm veel van haar geleerd. "Op werkvlak was Martine echt een moederfiguur voor mij."

Daarop deelt hij een bijzonder ontroerend detail: Martine keek na haar pensioen nog steeds naar het journaal. "En sinds haar pensioen was zij de persoon aan wie ik het journaal vertelde", vertelt Wim in tranen. "Elke avond."

"En nu is ze weg, en ik kan het eigenlijk nog altijd niet geloven."

Meer nieuws

Meer nieuws

.