Rik Verheye in tranen op televisie: Hij deelt groot verdriet
LHX
Rik Verheye in tranen op televisie: Hij deelt groot verdriet
Foto: Photonews

In de meeste programma's zorgt Rik Verheye steevast voor een humoristische noot. In 'Ik vraag het aan' leren we hem echter van een heel andere kant kennen.

In 'Ik vraag het aan' kiest Rik Verheye voor 'Hurt' van Johnny Cash. Daar heeft hij een wel héél emotionele reden voor.

Het nummer doet hem namelijk denken aan zijn vader, die overleed aan een alcoholverslaving toen Rik amper zeven jaar oud was. "Ik heb hem nooit echt goed gekend en heb niet veel audiovisuele herinneringen aan hem", vertelt hij.

Het is duidelijk dat het verlies hem nog steeds veel pijn doet. Nog voor hij het liedje gehoord heeft, is hij al in tranen.

Hij ziet een opvallende gelijkenis tussen zijn vader en Johnny Cash. Die laatste was immers ook verslaafd aan drank. "Hij heeft eigenlijk alles verkloot in zijn leven, en daar gaat 'Hurt' over."

"Ik heb geluk dat ik geen pijnlijke herinneringen heb aan mijn vader, omdat ik een geweldige mama heb", vertelt hij wel.

Hij luistert veel naar 'Hurt' en krijgt er steevast tranen van in zijn ogen. "Ik denk dan altijd: waar zou mijn papa zijn? Wat zou hij denken? Zouden wij overeenkomen? Ik zal het nooit weten."

Het is niemand minder dan Tijs Vanneste die een nieuwe versie van 'Hurt' brengt. Hij maakt de hele zaal muisstil.

Meer nieuws

Meer nieuws

.