Dieter Coppens doet ontzettend belangrijke oproep: "Alstublieft"
LHX
Dieter Coppens doet ontzettend belangrijke oproep: "Alstublieft"
Foto: Photonews

Dat Dieter Coppens een groot hart heeft voor de natuur, is geen geheim. Vandaag komt hij met een erg belangrijke oproep.

Dieter Coppens gaat regelmatig wandelen met zijn hond Billy. Die houdt hij steevast aan de leiband. Daar heeft hij een erg goede reden voor.

"Ik zou ook aan alle andere hondenliefhebbers willen vragen om zeker deze lente hun hond niet los te laten lopen", roept hij op in een filmpje op Instagram. "Het is een heel belangrijk seizoen voor de natuur. Alle dieren zijn zich aan het voortplanten."

"Als een reekalfje nog maar een geurspoor heeft van een hond of een mens, is het genoeg voor de ree om dat kalfje af te stoten. Dan is dat reekalfje ten dode opgeschreven."

"Er zijn bovendien veel vogels die op de bosbodem hun nest maken. Als een hond dan overal komt rondsnuffelen, is het gedaan met het broedsel en heeft die vogel geen nakomelingen dit jaar."

"Wij hebben zo weinig natuur in Vlaanderen en die is zo hard versnipperd, dat we er heel veel respect voor moeten hebben", vindt Dieter. "Dus mag ik aan iedereen vragen: alstublieft, hou uw hond aan de leiband."

Meer nieuws

Meer nieuws

.